Blog

Masterchef

Masterchef

Zastupljena su jela iz četiri-pet svetskih kuhinja, svakom sam jelu ponešto dodao ili oduzeo, prilagodio ga našim ukusima i mentalitetu, trudio se da postignem harmoniju. I kao u bilo čemu, harmonija je veoma važna i u jelu.

03 Juli

T - bone steak

Ramstek i biftek, krompir u ljusci sa ala-kremom, sos od senfa I BBQ sos...
Kako odoleti?!

T-bone steak predstavlja vrlo popularan komad mesa sačinjen od bifteka i dominirajućeg ramsteka koje spaja T kost. Meso T-bone steak-a je srednje masnoće i mramoriranosti, što mu omogućava ravnromernu pripremu. T-bone steak je veoma sočan, slatkastog ukusa i posebno prepoznatljive arome, koju tokom pripreme poprima od T kosti.T-bone i Porterhouse steak se najbolje pripremaju  grilovanjem

06 Decembar

Biftek na žaru

Jedno od najmekših pečenih komada mesa koje možete pripremiti na tavi ili roštilju, uz dodatak priloga i neke svježe ili ukiseljene salate imati ćete odličan obrok. Točite crveno polusuho vino.
za 5 - 6 osoba
1,5 kg junetine (beefsteak)
sol, papar
senf
suncokretovo ulje
Ako imamo vremena, beefsteak bi bilo dobro da odleži bar preko noći u marinadi. Meso očistimo od opni i žilica,  narežemo ga na jednake dijelove (da svaki teži 0,2-0,25 kg), posolimo, poparimo i svaki posebno premažemo tankim slojem senfa. Tako začinjeno meso psložimo u posudu i prelijemo uljem, pazeći da je sve pod uljem (jer meso će potamniti ako je van ulja- oksidacija).
10 April

Špagete karbonara

Špagete karbonara ili u prevodu testenina sa slaninom i jajima ili holesterolska bomba. Brzinski ručak, što znači da je gotov onoliko brzo koliko je potrebno da provri voda i da se skuva testo. Osim toga jelo možete praviti i od ostataka kuvanog testa. Sve u svemu jeftino i jednostavno.

Potrebno je:

  •  250 g špageta,
  • 100 g iseckane dimljene slanine,
  • 1 dl tečne pavlake za kuvanje,
  • 2 jajeta,
  • sir parmezan (ili neki drugi tvrdi sir),
  • so i biber.

napomena: moj dodatak ovom jelu je tucana ljuta paprika, koju vi ako ne volite ljuto izostavite.

U ovom receptu je najvažniji "tajming" ili dobra raspodela vremena. Prvo pristavite vodu za špagete. Dok čekate da voda provri i da se testo skuva imate više nego dovoljno vremena da pripremite ostale sastojke.

Slaninu iseckajte na kockice i propržite je u tiganju dok ne porumeni. U zavisnosti od toga koliko je masna slanina, pošto se testenini ne dodaje druga masnoća, ne morate prosipati mast koja se istopila, osim ako je ima mnogo.

U činiji izmešajte jaja i pavlaku.  Skuvano testo ubacite u tiganj sa pečenom slaninom, prelijte umućenim jajima i pavlakom, posolite, pobiberite, promešajte i poslužite odmah.

Gotove špagete po želji pospite narendanim parmezanom

10 April

Doručak

Slika koja govori više od reči

07 Juni

Italijanska piroška

Sastojci

  • 450 gr. brašna
  • pola kvasca
  • 100ml tople vode
  • 100ml mleka
  • šoljica kafe ulja
  • šoljica kafe jogurta
  • 100gr.pica šunke
  • 100gr kačkavalja
  • 100gr šampinjona
  • jedna pavlaka
  • jedno jaje
  • 100ml paradajz pirea

Priprema

Italijanske piroške se mese oklagijom, testo se mesi od 900 gr.brašna, to je za 8 piroški, ali pošto se peče u rerni, u pleh staje samo 4, ja sam podelio sastojke sa dva, na pola.

Priprema je sledeća:

U činiji zamešati kašikom pola kvasca u toploj vodi,da se rastopi.Dodati mleko i prstohvat šećera (pola kafene kašičice) i ostaviti tako par minuta da kvasac uvri. Potom dodati brašno, ulje, jogurt, prstohvat soli (pola kafene kašičice) i jedno žumance.

Testo umesiti i ostaviti tako da se digne 10-tak minuta. Razvaljati ga na veliki krug. Iseći nožem na 4 dela. (u krst) Napraviti prostor, i svaki deo testa jedan po jedan presavijati i oklagijom izvaljati pravougaonik, veličine otprilike 10 x 20 cm.

Oprati šampinjone, iseckati ih na listove i lepo ih rasporediti u sredinu testa, po dužini. Potom sipati paradajz pire preko pečurki. Redosled nije bitan. Isto uraditi sa šunkom i pavlakom. Ako imate neki list slanine, nezvanično može. Narendati malo kačkavalja,staviti origano,posoliti. I to je to.

Zatvoriti pirošku podizanjem oba dela, duž šire strane pravougaonika (testa) i slepljivanjem testa prstima. Pri krajevima piroške slepiti pažljivo krajeve i popraviti malo, negde ako treba. Premazati belancem. Pirošku postaviti u nauljen pleh, hvataljkom za pomfrit, a može i sa dve ruke, pažljivo da se ne raspadne. Tako uraditi sa preostale 3 piroške, peći 20 minuta na 220 stepeni. Kad se piroške ispeku, odozgo premazati pavlakom i rendanim kačkavaljem.

30 Juni

Velika promotivna akcija

Pizza dani u Azzaro restoranu po specijalnoj ceni od 390 din. Cekamo Vas na druzenju od 15h do 22h...

09 April

Pica Kaprićioza

Sastojci

  • testo za picu
  • pola šolje (150 -200 gr) paradajz sosa ili iseckanog paradajza
  • 150-200 gr mocarela sira
  • 150 g šunke (ili više po ukusu)
  • 80 g šampinjona
  • origano
  • masline
  • maslinovo ulje

Priprema

Spremite testo (izaberite recept za testo ---- recept 1 | recept 2 | recept 3 | recept 4 | recept 5). Rasporedite najpre paradajz sos, pa ostale sastojke, na kraju pospite malo maslinovog ulja i pecite (pogledati vreme i temperaturu u receptu za testo).

Mini Galerija

Budimo u kontaktu

11070 Novi Beograd                                  

Jurija Gagarina 14 I

Phone: +381 62 214 926

Fax: +381 11 630 40 43

Email: belville@azzaroclub.rs