Blog

03 jul

Ramstek i biftek, krompir u ljusci sa ala-kremom, sos od senfa I BBQ sos...
Kako odoleti?!

T-bone steak predstavlja vrlo popularan komad mesa sačinjen od bifteka i dominirajućeg ramsteka koje spaja T kost. Meso T-bone steak-a je srednje masnoće i mramoriranosti, što mu omogućava ravnromernu pripremu. T-bone steak je veoma sočan, slatkastog ukusa i posebno prepoznatljive arome, koju tokom pripreme poprima od T kosti.T-bone i Porterhouse steak se najbolje pripremaju  grilovanjem

06 decembar

Biftek na žaru

Written by
Published in blog
Tagged under
Jedno od najmekših pečenih komada mesa koje možete pripremiti na tavi ili roštilju, uz dodatak priloga i neke svježe ili ukiseljene salate imati ćete odličan obrok. Točite crveno polusuho vino.
za 5 - 6 osoba
1,5 kg junetine (beefsteak)
sol, papar
senf
suncokretovo ulje
Ako imamo vremena, beefsteak bi bilo dobro da odleži bar preko noći u marinadi. Meso očistimo od opni i žilica,  narežemo ga na jednake dijelove (da svaki teži 0,2-0,25 kg), posolimo, poparimo i svaki posebno premažemo tankim slojem senfa. Tako začinjeno meso psložimo u posudu i prelijemo uljem, pazeći da je sve pod uljem (jer meso će potamniti ako je van ulja- oksidacija).

Špagete karbonara ili u prevodu testenina sa slaninom i jajima ili holesterolska bomba. Brzinski ručak, što znači da je gotov onoliko brzo koliko je potrebno da provri voda i da se skuva testo. Osim toga jelo možete praviti i od ostataka kuvanog testa. Sve u svemu jeftino i jednostavno.

Potrebno je:

  •  250 g špageta,
  • 100 g iseckane dimljene slanine,
  • 1 dl tečne pavlake za kuvanje,
  • 2 jajeta,
  • sir parmezan (ili neki drugi tvrdi sir),
  • so i biber.

napomena: moj dodatak ovom jelu je tucana ljuta paprika, koju vi ako ne volite ljuto izostavite.

U ovom receptu je najvažniji "tajming" ili dobra raspodela vremena. Prvo pristavite vodu za špagete. Dok čekate da voda provri i da se testo skuva imate više nego dovoljno vremena da pripremite ostale sastojke.

Slaninu iseckajte na kockice i propržite je u tiganju dok ne porumeni. U zavisnosti od toga koliko je masna slanina, pošto se testenini ne dodaje druga masnoća, ne morate prosipati mast koja se istopila, osim ako je ima mnogo.

U činiji izmešajte jaja i pavlaku.  Skuvano testo ubacite u tiganj sa pečenom slaninom, prelijte umućenim jajima i pavlakom, posolite, pobiberite, promešajte i poslužite odmah.

Gotove špagete po želji pospite narendanim parmezanom

10 april

Slika koja govori više od reči

07 jun

Italijanska piroška

Written by
Published in blog
Tagged under

Sastojci

  • 450 gr. brašna
  • pola kvasca
  • 100ml tople vode
  • 100ml mleka
  • šoljica kafe ulja
  • šoljica kafe jogurta
  • 100gr.pica šunke
  • 100gr kačkavalja
  • 100gr šampinjona
  • jedna pavlaka
  • jedno jaje
  • 100ml paradajz pirea

Priprema

Italijanske piroške se mese oklagijom, testo se mesi od 900 gr.brašna, to je za 8 piroški, ali pošto se peče u rerni, u pleh staje samo 4, ja sam podelio sastojke sa dva, na pola.

Priprema je sledeća:

U činiji zamešati kašikom pola kvasca u toploj vodi,da se rastopi.Dodati mleko i prstohvat šećera (pola kafene kašičice) i ostaviti tako par minuta da kvasac uvri. Potom dodati brašno, ulje, jogurt, prstohvat soli (pola kafene kašičice) i jedno žumance.

Testo umesiti i ostaviti tako da se digne 10-tak minuta. Razvaljati ga na veliki krug. Iseći nožem na 4 dela. (u krst) Napraviti prostor, i svaki deo testa jedan po jedan presavijati i oklagijom izvaljati pravougaonik, veličine otprilike 10 x 20 cm.

Oprati šampinjone, iseckati ih na listove i lepo ih rasporediti u sredinu testa, po dužini. Potom sipati paradajz pire preko pečurki. Redosled nije bitan. Isto uraditi sa šunkom i pavlakom. Ako imate neki list slanine, nezvanično može. Narendati malo kačkavalja,staviti origano,posoliti. I to je to.

Zatvoriti pirošku podizanjem oba dela, duž šire strane pravougaonika (testa) i slepljivanjem testa prstima. Pri krajevima piroške slepiti pažljivo krajeve i popraviti malo, negde ako treba. Premazati belancem. Pirošku postaviti u nauljen pleh, hvataljkom za pomfrit, a može i sa dve ruke, pažljivo da se ne raspadne. Tako uraditi sa preostale 3 piroške, peći 20 minuta na 220 stepeni. Kad se piroške ispeku, odozgo premazati pavlakom i rendanim kačkavaljem.

30 jun

Pizza dani u Azzaro restoranu po specijalnoj ceni od 390 din. Cekamo Vas na druzenju od 15h do 22h...

Sastojci

  • testo za picu
  • pola šolje (150 -200 gr) paradajz sosa ili iseckanog paradajza
  • 150-200 gr mocarela sira
  • 150 g šunke (ili više po ukusu)
  • 80 g šampinjona
  • origano
  • masline
  • maslinovo ulje

Priprema

Spremite testo (izaberite recept za testo ---- recept 1 | recept 2 | recept 3 | recept 4 | recept 5). Rasporedite najpre paradajz sos, pa ostale sastojke, na kraju pospite malo maslinovog ulja i pecite (pogledati vreme i temperaturu u receptu za testo).

Mini Galerija

Budimo u kontaktu

11070 Novi Beograd                                  

Jurija Gagarina 14 I

Phone: +381 62 214 926

Fax: +381 11 630 40 43

Email: belville@azzaroclub.rs